Regionalni sastanak zemalja Zapadnog Balkana u oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju – 22-23. oktobar 2019. godine, Drač (Albanija)

Regionalni sastanak o uticaju projekata u oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) na zemlje Zapadnog Balkana, održan je u periodu od 22-23. oktobra 2019. godine u Draču (Albanija).
Sastanaku u organizaciji EACEA, EAC i NEO Albanija a u okviru projekta CBHE ERASMUS+, koji je okupio lokalne aktere iz oblasti visokog obrazovanja (HE) kao i sve CBHE projekte koji se realizuju na Zapadnom Balkanu (WB), prisustvovala je i doc. dr Jasna Atanasijević.
U toku dvodnevnog sastanka koji je sadržao i dve radionice, učesnici su imali priliku da razmene najbolje prakse i razmotre mogućnosti unapređenja regionalne saradnje, modernizacije i internacionalizacije visokoškolskih ustanova zemalja Zapadnog Balkana, umrežavanje projekata CBHE radi poboljšanja njihovog kvaliteta ali i identifikacije specifičnih akademskih ograničenja i poteškoća u vezi sa implemetacijom projekata u svojim zemljama.
Sastanak je predstavljao dobru priliku za podsticanje anlize i rasprave o trenutnom progarmu ERASMUS+ kao i kapaciteta ovog programa za negovanje budućeg obrazovnog programa u EU.