Održana druga studijska poseta u okviru PPMA projekta – Pariz 10-16 jun 2019. godine

U periodu od 10. do 16. juna 2019. godine u Parizu, Francuska organizovana je druga studijska poseta inostranom partneru – Univerzitetu u Parizu – Est Creteil UPEC, odnosno Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), Nacionalnoj školi za javnu administraciju (ENA) i La 27e Région. Predstavnici Univerziteta u Parizu – Est Creteil UPEC predstavili su sledeće prezentacije:
• Međunarodni master iz ekonomije i menadžmenta
• Master iz ekonomije razvoja, Upravljanje međunarodnim projektima – Julie Lochard
• Master iz međunarodne ekonomije – Boris Najman
• Master iz menadžmenta u obrazovanju / Međunarodni MBA – Patricia Pol / Eric Hertzler
• Master in Javne uprave i političke komunikacije
• IPAG i škola političkih studija, Master iz Javne uprave i menadžment upravljanja na lokalnom nivou/ Master iz javnih politika – Chritine Houteer/ Fabrice Hamelin / Yves Palau
Nakon odličnih i korisnih prezentacija, usledile su i produktivne diskusije, koje će u mnogome doprineti izradi i kreiranju novih kurseva u Srbiji u sklopu PPMA projekta. Nakon ove posete postalo je jasno da novi kursevi u Srbiji treba da se dizajniraju u skladu sa potrebama tržišta i krajnjih korisnika, da budu interdisciplinarni, kao i da imaju fokus na praktične veštine, a sve uz dovoljnu zastupljenost neophodnih teorijskih osnova koji se tiču uloge države, institucija, politike, društva, ekonomije, prava, upravljanja, psihologije i drugih srodnih disciplina.

Agenda Pariz 11-15 Jun 2019 PPMA.new